De veelgestelde vragen

Is salarisHRM toegankelijk overal waar internettoegang beschikbaar is?

Ja. Wel krijgen gebruikers te maken met extra beveiliging als zij niet inloggen vanaf hun vaste, in salarisHRM geregistreerde werkplek. Wie zich naam en wachtwoord aanmeldt vanaf een andere locatie (ander ip-adres), ontvangt een verificatiebericht per e-mail. Pas na bevestiging daarvan wordt inloggen vanaf deze andere werkplek toegestaan.

 

Terug naar boven

Wat is het voordeel van een all-in online salarisapplicatie?

salarisHRM verzorgt op een bijzonder inzichtelijke manier ook personeelsgegevens en de  verlof- en verzuimregistratie. Bovendien bevat salarisHRM een signaleringssysteem, dat per e-mail attendeert op bijvoorbeeld verjaardagen of andere gebeurtenissen die de gebruikers belangrijk vinden. Verder kunnen bij elk elektronisch personeelsdossier (bijvoorbeeld gescande) documenten worden opgeslagen: contracten, verslagen van functioneringsgesprekken, correspondentie en andere relevante stukken uit het dossier. De registratie gaat van leasecontracten tot abonnementen, van ziekmeldingen tot kostenplaatsen, van partner- en kindergegevens tot een opleidingsplan.

Terug naar boven

Garandeert salarisHRM een beschikbaarheid van 24 u p/dag 365 d p/jaar?

Ja, salarisHRM is te allen tijde beschikbaar. Wij bepalen immers niet wanneer men administratieve handelingen wilt verrichten. Dat bepaalt de gebruiker zelf. Zolang er maar internettoegang is, kan salarisHRM worden gebruikt. Wij slaan de gegevens op in een streng beveiligd datacentrum, waarvan ook internationale accountantsbureaus, financiële instellingen en overheden gebruikmaken. Alle systemen en dataverbindingen in het centrum zijn dubbel uitgevoerd en hebben zoveel backupmogelijkheden, dat de kans op uitval verwaarloosbaar is.

Terug naar boven

Welke kostenbesparingen zijn haalbaar met salarisHRM?

Dat hangt sterk af van de situatie van de onderneming of de organisatie. Besparingen kunnen al snel oplopen tot 50 procent, vooral doordat niet langer hoeft te worden geïnvesteerd in dure ICT-middelen. Een eenvoudige PC of Apple met internettoegang is immers alles wat men nodig heeft. Daardoor kan ook fors worden bezuinigd op systeembeheer en backup.

Terug naar boven

Moet men op cursus voor salarisHRM?

Het gebruik van salarisHRM is buitengewoon inzichtelijk en prettig. U kunt meteen aan de slag, een cursus is daarom ook niet nodig. En voor vragen kunt u terecht bij onze salarisexperts. Om u op weg te helpen is het wel mogelijk dat we een ochtend bij u op kantoor komen om een korte uitleg te geven. Ook kunnen we u helpen bij de inrichting alsook bij het overzetten van de gegevens vanuit het oude pakket naar salarisHRM. 

Terug naar boven

Hoe is de beveiliging van salarisHRM?

salarisHRM is optimaal beveiligd. Inloggen kan alleen op basis van een gebruikersnaam en een wachtwoord, met een blokkering na drie foutieve pogingen, gelimiteerde geldigheidsduur en met ip-adresverificatie. salarisHRM is beveiligd met een 128-bits SSL Certificaat, het standaardprotocol voor het afschermen van transacties. Verder bepaalt de administrator binnen de onderneming of organisatie zelf door het toekennen van gebruikersrollen wie toegang heeft tot welke informatie. De servers van salarisHRM worden gehost in een zwaar beveiligd datacentrum, dat alleen toegankelijk is voor geautoriseerd personeel. Net als de dataverbindingen zijn de servers volledig redundant en bevinden ze zich achter een Checkpoint-1 firewall.

Terug naar boven

Kan salarisHRM worden gebruikt op een BlackBerry of andere PDA?

Ja, dat kan dat via de browser van een PDA. Maar omdat er nog geen mobiele interface is ontwikkeld voor salarisHRM, zal de leesbaarheid van de display bepalen of u daadwerkelijk gebruik wilt maken van de mogelijkheid. Vanzelfsprekend is uw PDA wel heel handig voor de e-mailnotificaties die salarisHRM u stuurt, bijvoorbeeld over verjaardagen van personeel, einde contracten of proeftijden.

Terug naar boven

Wat houdt de overstapservice in?

Bij de overstapservice zorgen wij voor de inrichting van uw bedrijfsgegevens, bedrijfsregelingen en uw grootboekrekeningschema.

Terug naar boven

Wat is MSS / ESS?

MSS (Manager Self Service):
Dit is een managersinlog. Managers hebben zo altijd en overal toegang tot de personeelsadministratie. Zo kunnen ze bijvoorbeeld aanvragen voor verlofdagen accorderen en beheren. Of het beheren van de verzuimadministratie. Tevens kunnen ze actuele rapporten genereren of inzien.

ESS (Employee Self Service):
Dit is een medewerkersinlog. Hiermee geeft u uw medewerkers inzage in hun loonstroken en jaaropgaven. Indien u wenst kunnen de medewerkers ook (beperkte) mutaties doorvoeren. Denk aan het aanvragen van verlofdagen.

Uiteraard bepaalt u wat de managers en werkgevers te zien krijgen, of kunnen muteren.

Terug naar boven

Met welke boekhoudprogramma's is salarisHRM compatibel?

In salarisHRM kunnen per bedrijf de journaalposten worden aangepast. Vervolgens kunt u deze journaalpost, per bedrijf, per afdeling, per kostenplaats of per medewerker eenvoudig exporteren naar .txt file of .xls file, waarmee u deze kunt inlezen in vrijwel ieder boekhoudprogramma, bijvoorbeeld:

 • Unit 4
 • Navision
 • Exact

Daarnaast hebben wij met veel boekhoudprogramma`s XML koppelingen gemaakt, bijvoorbeeld voor*:

 • Asperion
 • Twinfield
 • Reeleezee
 • Accountview
 • King
 • iMuis
 • Exact Online

* wij zijn continu met boekhoudprogrammatuur aan het koppelen. Wilt u weten of we al een XML bestand kunnen leveren voor uw boekhoudprogramma neem dan gerust contact met ons op.

Terug naar boven

Kan ik zonder administratieve ervaring toch met salarisHRM werken?

Ja. u kunt salarisHRM eenvoudig gebruiken voor de invoer van gegevens en de complexe zaken kunt u, als u wilt, overlaten aan salarisHRM.

U kunt met alle vragen over het voeren van uw personeels- en salarisadministratie bij de salarisexperts van salarisHRM terecht.

Terug naar boven

Worden wijzigingen in bijv. de CAO, meteen doorgevoerd in salarisHRM?

Ja, zodra nieuwe regelingen omtrent CAO, belastingwetgeving of premieafdracht van kracht zijn, worden gebruikers daar vanzelf over geïnformeerd en worden deze wijzigingen door ons in salarisHRM ingevoerd. Bedrijven hoeven daar niet langer zelf actie op te ondernemen.

Terug naar boven

Verstuurd salarisHRM loonstrookjes naar personeel?

U kunt er voor kiezen om de loonstrookjes zelf te distribueren of u kiest ervoor dat wij de strookjes voor u versturen. Ook kunt u uw personeelsleden (beperkt) toegang tot salarisHRM geven, zodat zij via internet hun eigen salarisgegevens kunnen raadplegen.

Wilt u de strookjes zelf distribueren, dan kan dat op twee manieren:

 • U maakt zelf afdrukken van de loonstrookjes en distribueert die zelf onder uw personeel.
 • U kunt de strookjes ook downloaden in pdf en deze vervolgens per mail verzenden.

Wilt u dat salarisHRM de strookjes verstuurd naar uw personeel, dan kan dat op de volgende manieren:

 • salarisHRM verstuurt de loonstrookjes (desgewenst met bedrijfslogo) per e-mail naar de personeelsleden, aan de hand van de e-mailadressen die men in salarisHRM aan de betreffende werknemers koppelt.
 • salarisHRM verstuurt de strookjes per post.

Terug naar boven

Ondersteunt salarisHRM het downloaden en uitprinten van gegevens?

Ja, alle gegevens die in salarisHRM door de gebruiker zijn ingevoerd, kunnen worden gedownload en geprint. Dat geldt ook voor statistische gegevens die men in salarisHRM kan laten genereren. Die kunnen bijvoorbeeld worden afgedrukt in de vorm van grafieken.

Terug naar boven

Hoeveel gebruikers kunnen maximaal inloggen per gebruikerslicentie?

Het aantal gebruikers is ongelimiteerd.

Terug naar boven

Wanneer kan men het beste overstappen op salarisHRM?

Men kan op elk gewenst tijdstip overstappen. Wel bevelen we invoering aan vóór 1 januari van het volgende jaar. Daarmee verschaft men zichzelf de mogelijkheid alvast te gewennen aan het gemak van salarisHRM, zonder de druk dat de gegevens in één klap moeten worden overgeheveld uit het oude systeem. Officieel kan de nieuwe manier van werken met salarisHRM dan op 1 januari ingaan en weet men zeker dat het oude systeem niet meer nodig is.

Terug naar boven

Als salarisHRM niet bevalt, is overgaan op een alternatief moeilijk?

Nee, helemaal niet. Overgaan op een alternatief kan probleemloos, hoewel men zich moet realiseren dat er geen real time web based alternatief bestaat. Het is echter zeer eenvoudig om de in salarisHRM opgeslagen gegevens (terug) te converteren naar Excel-bestanden, zodat ze kunnen worden ingelezen in een ander salarisadministratie- en/of boekhoudprogramma.

 

Terug naar boven

 

 

 

Wilt u graag meer weten, of staat uw vraag hier niet bij,


neem gerust contact met ons op:


077 - 324 03 10

info@salarishrm.nl


Of vul het contactformulier in, dan nemen wij zo spoedig mogelijk contact met u op.

 

Contact